رزین های فنولیک و روش های اصلاح آن (3)

رزین های فنولیک و روش های اصلاح آن (3)

مروری بر رزین های فنولیک و روش های اصلاح آن (3)

انواع رزین های فنولیک

در این مقاله به ادامه ی این بحث و معرفی رزین رزول میپردازیم.

  • انواع رزین های فنولیک

اگر چه از زمان تهیه ی رزین های فنولیک سالیان درازی میگذرد، اما ساختارهای شیمایی آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است. سازو کار تشکیل این رزین ها بسیار پیچیده است و ساختار فراوان آن به نسبت مولی فنول به فرمالدهید، pH مخلوط و دمای محیط واکنش بستگی دارد. با توجه به موارد فوق رزین های فنولیک به دو گروه رزول و نووالاک تقسیم بندی میشوند.

  • رزین رزول

رزین های روزل را به وسیله ی واکنش فنل با فرمالدهید در محیط بازی تهیه میکنند به طور معمول نسبت مولی فرمالدهید به فنول 3- 5/1 است به دلیل وجود گونه های فعال متیلول در ساختار رزول ها ،این رزین ها از نظر حرارتی گرماسخت می باشندشکل زیر تولید رزول را به صورت شمایی نشان میدهد.

  • شکل رزول ها

رزول ها ممکن است به شکل جامد یا مایع، محلول یا نامحلول در آب، بازی یا خنثی، دارای پخت کند یا فعالیت بالا باشند. اما به طور عمدهبه صورت محلول در آب یا محلول در الکل تولید میشوندو درصد بالایی از تولیدات رزین های فنولیک را به خود اختصاص داده اند.در رزول های محلول در حلال های آلی (مانند الکل ها) ، وزن مولکلولی بالاو به طور معمول غلظت فرمالدهید کمتری به کار برده میشود.

رزول های جامد معمولی محصولاتی با وزن مولکولی پایین اند و با بیشینه مقدار نسبت مولی فرمالدهید به فنول 5/1 ساخته میشوند.

از دیدگاه ساز و کار پلیمری شدن روزل ها در مرحله ی اول به شکل یون منفی با استقرار بار منفی در موقعیت های ارتو یا پارا تبدیل میشود. البته هنوز ساز و کار اضافه شدن فرمالدهید به فنول به طور دقیق مشخص نیست.در واکنش تهیه رزول ها، تشکیل فنول الکل ها سریع است اما تراکم بعدی آن ها به آرامی انجام میگیرد، در نتیجه ی این عمل پلی الکل ها نیز تولید می شوند. نتیجه پلی الکل های چند هسته ای، رزین هایی با وزن مولکولی پایین است. رزول های مایه به طور متوسط دو حلقه ی بنزن یدر هر مولکل دارند، در حالیکه رزول های جامد در هر مولکول بین سه تا پنج حلقه دارند.

در انتهای واکنش تهیه رزول ، کاتالیزور قلیایی به وسیله  اسید خنثی می شود. همچنین میتوان آب ، فنول و فرمالدهید آزاد موجود در سامانه را به وسیله تقطیر در خلاء و در دمای پایین از رزین جدا نمود. یکی از معضلات بزرگ رزول ها، مقدار آب موجود دراین رزین هاست ، زیرا خارج کردن این آب به علت پیوندهای هیدورژنی بسیار مشکل وپیچیده خواهد بود.

یکی دیگر از عواملی که بر ویژگیهای رزین فنولیک اثرگذار میباشد، نوع فنول و آلدهید مورد استفاده در تهیه رزین میباشد. به طور مثال اگر نیاز به زمان پخت کمتر و چگالی شبکه ای بالاتر میباشد بهتر است از کروزل نسبت به فنول استفاده شود. کروزل ها سه نقطه فعال برای به وجود آوردن اتصالات عرضی داردو بنابراین تنها ماده مطلوب میباشند، کروزل را میتوان به نسبت تقطیر جدا کرد اما جدا کردن ایزومرهای پارا و متای آن مشکل است. به طور کلی رزین های فنولیک رزول ترکیبات پایداری نیستند و نمیتوان آنها را برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد. مدت زمان انبارداری عمده رزین های رزوب در دمای محیط 6-3 ماه است و Ph مناسب برای این منظور 5 میباشد. همچنین با کاهش دمای نگهداری میتوان زمان انبارداری را طولانی تر نمود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

من با این شرایط موافق هستم .


دسته بندی مقالات


لیست قیمت رزین


ارتباط با ما

لوگو نادپلیمر | تولیدکننده انوع رزین‌های پلی‌استر غیراشباع، فنولیک و اکریلیک پایه آب

شرکت کولان سل، با دارا بودن تیم تحقیق و توسعه فعال قادر به طراحی و تولید انواع رزین های پلی استر غیراشباع، اکرلیک و فنولیک مورد نیاز مشتریان است. همچنین این شرکت دارای تیم بازاریابی و فروش بسیار با تجربه بوده که محصولات این شرکت را در بازارهای داخلی و بازارهای خارجی عرضه می نمایند.

شروع مکالمه

یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید

آقای سعیدی پور

سرپرست فروش

آقای سعیدی پور

آقای برزگر

مسئول فروش

آقای برزگر